IIEl portal del Baix Empordà
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrum / El Directori / Cercadors
Els pobles
Calonge

Mapes
Municipis
Albons
Begur
Bellcaire d'Empordà
La Bisbal d'Empordà
Calonge
Castell-Platja-d'Aro
Colomers
Corçà

Cruïlles, Monells i Sant
Sadurní de l'Herua

Foixà
Fontanilles
Forallac
Garrigoles
Gualta
Jafre
Mont-ras
Palafrugell
Palamós
Palau-Sator
Pals
Parlavà
La Pera
Regencós
Rupià
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Serra de Daró
La Tallada d'Empordà
Torrent
Torroella de Montgrí
Ultramort
Ullà
Ullastret
Vall-llobrega
Verges
 
 
 
 
Entre el mar i la muntanya
El municipi de Calonge gaudeix plenament de la riquesa i diversitat natural del Baix Empordà. El seu territori es troba situat entre el massís de les Gavarres i l'àmplia badia de Palamós, ocupant una extensa zona de prop de 34 quilòmetres quadrats, cosa que li dóna una riquesa paisatgística notable.
El terme municipal està format pel poble de Calonge, situat dos quilòmetre terra endins, just a sota dels primers contraforts de les Gavarres, i el nucli costaner de Sant Antoni, que ha sabut mantenir la seva identitat tot i la proximitat de les importants poblacions veïnes de Palamós i Platja d'Aro. El municipi disposa així dels principals tresors de l'Empordanet: la frondosa muntanya, la fèrtil plana i el mar. Així, l'activitat econòmica dels calongins s'ha anat diversificant al llarg dels anys. Fins a abans de la revolució del turisme, Calonge era una vila entregada de ple a l'aprofitament dels recursos forestals i a l'agricultura, propiciada en aquest indret per un generós microclima que ha fet créixer algunes de les vinyes amb més renom de les contrades.
Per al visitant , és molt gran la gran varietat de possibilitats que ofereix el terme. Són tan recomanables les rutes que es poden fer pels seus boscos, a la recerca de dólmens; com les seves platges, o els seus monuments històrics.
La vila de Calonge va créixer a redòs del seu castell i de l'església de Sant Martí, però les troballades arqueològiques que s'han trobat demostren que les seves terres van ser poblades molt abans. El nom de «colónico», fa suposar, segons els experts, una ascendència romana. L'any 881 va aparèixer per primera vegada, a propòsit d'una donació fet pel rei Carlemany a Teorati, Bisbe de Girona.
Pel que fa a Sant Antoni, el seu creixement ha estat marcat inexorablement pel desenvolupament turístic, sobretot a partir dels anys 60. Amb tot, els seus veïns han sabut conservar els importants valors del seu front marí i actualment disposen d'algunes de les cales més maquest i freqüentades de la Costa Brava.
Punts d'interès
El Castell de Calonge
Conserva una antiga torre i muralles del s. XIII; un important palau residencial del s. XVI i el pati d'armes. És un dels centre culturals i socials al voltant del qual es desenvolupa la important activitat cultural del municipi. El castell pertany actualment a la Generalitat, que l'està restaurant globalment. El poble de Calonge va néixer a redós d'aquest important edifici, una de les més grans fortaleses del Baix Empordà..

Torre Valentina
Antiga torre de guaita situada arran de mar. Es va aixecar per evitar l'atac dels pirates. Per accedir-hi s'havia de fer per una escala, ja que la torre no té ni port ni escales interiors.
Telèfons d'interès
Ajuntament
Policia Local
Oficina Municipal de Turisme
-Calonge
-Sant Antoni
972 66 03 75
972 66 03 27

972 66 10 59
972 66 10 89
Enllaços destacats
Pàgina oficial del municipi
Completa web amb una acurada i extensa informació sobre el municipi i la seva història.
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrum / El Directori / Cercadors