iiEl portal del Baix Empordà
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrum / El Directori / Cercadors
Gastronomia

Plats típics
Restaurants
Mostres gastronòmiques
Productes comarcals
La Cuina d'en Pitu
Menjar al Baix Empordà
 
  La comarca del Baix Empordà ha esdevingut, per mèrits propis, un dels indrets més apreciats i distingits de la Catalunya secular. Entre les seves essències més notòries destaca la gastronomia, que és una de les tradicions més reconegudes i lloades del país. La cuina és un dels principals signes d'identitat d'un país i d'un territori, i al Baix Empordà s'hi reflecteix d'una forma ben evident. Els baixempordanesos han sabut aprofitar la riquesa i la varietat dels productes de la seva terra, formant una cuina amb identitat pròpia, que s'ha convertit en un referent de casa nostra.

A l'Empordanet.com ens volem fer ressó d'aquest important tresor que s'ha transmès generació rera generació i ens proposem contribuir a difondre les excel·lències de la cuina del Baix Empordà. Per aquest motiu, volem oferir una completa guia digital, en la qual podreu trobar tot allò relacionat amb la bona taula de la comarca.

Hem estructurat la secció en quatre blocs:

a) Plats típics: En aquest primer apartat us oferim una interessant base de dades on es recullen receptes de plats típics de la comarca. Aquest no és un apartat tancat i l'hem obert a la vostra participació perquè per mitjà d'un formulari ens pugeu fer arribar les receptes que creieu oportunes.

b) Restaurants: Aquí hi trobareu una relació actualitzada de restaurants de la comarca, classificats per població i acompanyats per una petitat fitxa descriptiva dels seus serveis. Com en el cas anterior, qualsevol establiment que no hi figuri o s'obri de nou, pot aparèixer al llistat omplint un simple formulari.

c) Calendari gastronòmic: En els darrers anys han proliferat a la comarca les mostres gastronòmiques que s'organitzen arreu per promoure les particularitats i la diversitat de la cuina baixempordanesa. Aquest fet ha conformat un veritable gastronòmic, que val la pena tenir anotat a la nostra agenda particular. Són una excusa perfecte per sortir de casa i gaudir de la bona taula a uns preus realment ajustats.

d) Productes comarcals: A banda dels plats elaborat, la comarca ofereix un seguit de productes d'extraordinàries qualitats gastronòmiques. Alguns d'ells es distingeixen amb la corresponent certificació de qualitat. En aquest apartat us els presentem detalladament i indiquem on es poden trobar.

e) El Racó d'en Pitu: Per la seva experiència, podem considerar en Pitu Pla, veí de la Bisbal d'Empordà, com un dels gastrònoms més experts de la comarca, tot i que no s'ha proliferat excessivament en els àmbits gastronòmics oficials o institucionals. Ha estat el veritable mestre per a moltes de les persones amb qui ha fet amistat, a qui ha fet descobrir les excel·lències de la bona cuina i l'art de la tertúlia al voltant de la taula. En aquest apartat analitza la gastronomia empordanesa des de la seva personal òptica i recomana els indrets més destacats per gaudir d'un dels plaers més grans. (Secció properament activa.)

Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrum / El Directori / Cercadors