iiEl portal del Baix Empordà
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrums / El Directori / Cercadors
 
Museus del Baix Empordà (2)
 
Museu del Suro de Palafrugell
El Cau de la Costa Brava
Museu de Ceràmica de la Bisbal
Museu Parroquial de Calonge
Museu de Sant Feliu de Guíxols
Museu del Montgrí i del Baix Ter
Museu Monogràfic d'Ullastret
Museu Rural de Palau-Sator
Museu de la Nina de Castell d'Aro
Jardí Botànic de Cap Roig

Museu Arqueològic de Calonge Museu Marítim de Pals
 
Museu d'Història de la Ciutat i de Sant Feliu de Guíxols  
 
Sala dedicada al suro.

Detall de la sala dedicada al salvament marítim.

Fitxa tècnica:
Població: Sant Feliu de Guíxols
Adreça
: Carrer de l'Abadia, s/n. Està situat a les dependències de l'important monestir bendictí.
Adreça electrònica:
Correu electrònic: culturasfg@ddgi.es
Telèfon: 972 82 15 75 Fax: 972 82 15 74
Horari: Matí
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIde dimarts a diumenge d'11 a 14h
IIIIIIIIIIIIIIIIIIITarda
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIde dimarts a dissabte
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIId'octubre a maig de 17h a 20h.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIde juny a setembre de 18h a 21h
IIIIIIIIIIIIIIIIIIITancat els dilluns, l'1 de gener i el 25 de desembre
Característiques: El museu es recull una interessant mostra d'objectes que il·lustren la història del municipi i les rodalies, des de la prehistòria fins als nostres dies. El museu va néixer a partir de les troballes arqueològiques que va realitzar a principis de segle Eduardo González Hurtebise a la Punta dels Guíxols, corresponents als primers poblament estable del territori de l'actual municipi: el poblat ibèric dels Guíxols (s. IV a.c. - s. I d.c.) L'equipament es troba emplaçat en les dependències de l'emblemàtic monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols. La mostra permanent està estructurada en quatre parts: Prehistòria i món antic; ceràmica, vidre i art, El salvament marítim i Sala del suro. En el primer apartat es mostra el material arqueològic provinent de la ciutat i rodalia, fins a l'època romana. La sala de ceràmica, vidre i art presenta importants col·leccions que abasten una àmplia cronologia, des del s. XIV fins el s.XIX, i unes interessants mostres d'art civil i religiós, que il·lustren l'ampli període que separa les èpoques medieval i contemporània. A la sala del Salvament Marítim, única a les comarques gironines, s'exposen complement de l'Estació de Salvament de Nàufrags de Sant Feliu de Guíxols, que es va constituir el 1886, mente que a la sala del suro es testimonia la importància que aquesta indústria ha tingut pel municipi.
 
Museu del Montgrí i del Baix Ter  
Escalinata senyorial de la Casa Pastors, on s'ubica el Museu del Montrgrí i del Baix Ter.
 
Una de les interessant sales del Museu del Montgrí i del Baix Ter.
Fitxa tècnica:

Població: Torroella de Montgrí
Adreça
: Carre Major, 31
Adreça electrònica:
Correu electrònic:
Telèfon: 972 75 73 01 Fax:
Horari: Feiners de 10.00h. a 14.00h. / 17.00h. a 20.00h.
IIIIIIIIIIIIIIIIII
Festius d'11.00h a 13.00h.

Característiques: Es troba situat a l'antiga Casa Pastors, del segle XV, on també hi trobem el Centre d'Estudis, l'Arxiu Municipal i l'Àrea de Cultura. L'edifici ja suposa en sí mateix un element interessant i complementari al contingut exposat. Hi podem veure mostres de les diverses etapes històriques de la vila i la comarca, fent especial incidència en els aspectes geològics i naturals de la conca del Baix Ter. El museu obre la porta al coneixement de la plana al·luvial del riu Ter i la seva desembocadura, el massís del Montgrí, les illes Medes i el seu medi natural, així com la història i la vida tradicional de la zona. Si es visita el museu, no es pot deixar de veure l'audiovisual Imatges en gris i blau, un recorregut per la naturalesa i la història del Baix Ter.
Des del museu s'organitzen interessants activitats paral·leles per conèixer el patrimoni natural i arquitectònic del municipi. Són especialment recomanables les visites guiades que s'organitzen a l'estiu sota títols tan esgrescadors com Terra de Pirates, Torroella Màgica, Torroella Vila Vella. Els amants de la biologia marina també tenen l'oportunitat de practicar el seawatching a les illes Medes, una activitat que permet veure el ric fons marí d'aquest espai protegit amb l'ús d'unes ulleres i una guia submergible.

 
Museu monogràfic d'Ullastret. Ciutat ibèrica.  
 
Fitxa tècnica:
Població: Ullastret
Adreça
: Poblat Ibèric, s/n
Adreça electrònica:
Correu electrònic:

Telèfon: 972 17 90 58 Fax:
Horari: 10.00 - 13.00 / 16.00 - 20.00
Característiques: Podem trobar restes d'importantíssim valor trobades en les excavacions que s'han realitzat al poblat. La ciutat pre-romana d'Ullastret és un llaciment excepcional en el context ibèric de Catalunya, per la seva extensióm per la tècnica de la muralla i per la gran proporció de ceràmica grega que s'hi ha trobat. A l'acròpolis hi ha restes d'un temple pagà, i prop seu la capella de Sant Andreu (ss. XV-XVI) i vestigis d'un castell medieval. També destaca el jaciment de l'Illa d'en Reixach, situat a l'antic estany que cobria aquest paratge.
  Museu Rural de Palau-sator  
 
Fitxa tècnica
Població: Palau-sator
Adreça
: Extramurs, 8
Adreça electrònica:www.maspou.com/museu
Correu electrònic: museu@maspou.com
Telèfon: 972 63 50 06 Fax:
Horari:Del 15 de juliol al 15 de setembre
IIIIIIIIIIIIde dimarts a diumenge de les 12h a les 20h
IIIIIIIIIIIIDel 15 de setembre al 15 de juliol
IIIIIIIIIIIIdissabtes, diumenges i festius de les 12h a les 18h
IIIIIIIIIIIITancat tots els dilluns, excepte festius.
Característiques: Hi trobem una immillorable i completíssima col·lecció privada d'eines i màquines del camp, que il·lustren a la perfecció la forma com es treballava abans i com vivien les famílies a pagès. La col·lecció està molt ben presentada i és fàcil quedar contagiat per l'encant i el magnetisme que tenen algunes de les peces.

Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrums / El Directori / Cercadors