IIEl portal del Baix Empordà
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrum / El Directori / Cercadors
Els pobles
Castell-Platja d'Aro-s'Agaró

Mapes
Municipis
Albons
Begur
Bellcaire d'Empordà
La Bisbal d'Empordà
Calonge
Castell-Platja-d'Aro
Colomers
Corçà

Cruïlles, Monells i Sant
Sadurní de l'Herua

Foixà
Fontanilles
Forallac
Garrigoles
Gualta
Jafre
Mont-ras
Palafrugell
Palamós
Palau-Sator
Pals
Parlavà
La Pera
Regencós
Rupià
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Serra de Daró
La Tallada d'Empordà
Torrent
Torroella de Montgrí
Ultramort
Ullà
Ullastret
Vall-llobrega
Verges
 
El Cavall Bernat, una roca granítica que és tot un símbol del municipi.
Vista de la Platja Gran.
Castell de Benedormiens de Castell d'Aro.
 
Capital turística i comercial

El municipi de Castell-Platja d'Aro es troba situat a l'extrem oriental de la bonica Vall d'Aro, una estreta plana situada entre les muntanyes de les Gavarres i la Serra de Cadiretes del massís de l'Ardenya, i travessada pel riu Ridaura, tres accidents geogràfics que han marcat el terennà de la seva població.
El terme municipal té una extensió de 21 quilòmetres quadrats i està integrat pels nuclis de Castell d'Aro, situat a l'interior; Platja d'Aro, centre administratiu i econòmic del municipi; i s'Agaró, important nucli que ha crescut a llindar amb Sant Feliu de Guíxols, a redòs de la bonica urbanització que es va començar a fer l'any 1916 en el tossal que va del rec Segeró fins al delta del Ridaura.
Antigament, Castell d'Aro i Platja d'Aro formaven part d'un únic municipi anomenat Vall d'Aro, al que també hi pertanyien Santa Cristina d'Aro, Romanyà, Solius i Bell-lloch. A finals del segle passat, però, aquests pobles es van segregar, quedant configurats els municipis actuals. En el cas de Castell-Platja d'Aro, en un primer moment l'administració del municipi va quedar centralitzada a Castell d'Aro, però l'evolució social i econòmica del terme va desplaçar la capital fins a Platja d'Aro. Aquest nucli costaner és un dels principals centres turístics i comercials del Baix Empordà i de les comarques gironines. A principis de segle, Platja d'Aro era la barriada costanera de Fanals. A partir dels anys 20 s'hi va formar una petita colònia estiuenca que va anar creixent any rera any fins arribar a finals de la dècada dels cinquanta en que es va produir el gran desenvolupament fruit de l'expansió del turisme.
Platja d'Aro és conegut arreu per la seva interessant oferta de sol i platja, discoteques, sales de festes, restaurants, centres comercials i activitats d'oci i lleure, cada cop més vinculades a aspectes culturals. És en aquest punt de la Costa Brava on l'explosió turística s'ha posat de manifest d'una forma més evident, transformant el paisatge costaner i diversificant l'economia tradicional, basada en l'explotació dels conreus de la fèrtil vall i dels recursos forestals de la zona. Actualment, gairebé el 90 per cent de la població activa treballa en el turisme o en els sectors relacionats: comerç, serveis i construcció. Malgrat tot, el municipi conserva una forta identitat pròpia i té una riquesa cultural i natural que val la pena descobrir, rera la enlluernadora façana de formigó del seu principal nucli.

Punts d'interès
Camí de ronda
Es pot passejar pel litoral seguint el camí de ronda que porta fins a la platja de Sant Antoni de Calonge. Cal sortir de la mateixa platja Gran, agafant el camí que comença davant el Cavall Bernat, la coneguda roca símbol de la vila. Es passa la platja Cala Artigues per trobar tot seguir les petites cales: sa Cova, Carvasses, del Pi, platja d'en Ros, etcètera.

Fanals i Muntanya
Seguint la carretera del Mas Nou, s'arriba de seguida a Ganals d'Aro, una concentració de masies al voltant d'una placeta. Una mica més amunt es troba l'església de Santa Maria de Fanals, del segle XVIII, amb el seu campanar inacabat. Aquesta visita ens permet conèixer els orígens de Platja d'Aro.

Castell d'Aro
El nucli antic de Castell d'Aro va ser declarat l'any 1996 bé cultural d'interès nacional, en reconeixement al seu gran valor arquitectònic i històric. El bonic poble s'estructura al voltant del castell medieval de Benedormiens, que es troba a tocar l'església romànica de Santa Cristina. Al voltant de la fortalesa surten els principals carrers del nucli, estrets i tortuosos, on es poden veure cases dels segles XV al XVIII. La visita a aquest conjunt és obligada per a qualsevol visitant.

Urbanització de s'Agaró
Juntament amb el nucli de Castell d'Aro, la urbanització de s'Agaró també va ser declarada bé cultural d'interès nacional el mateix any. És una de les més exclusives de la Costa Brava. Recomanable, també, el seu magnífic camí de ronda, un dels més retratats per les parelles de nuvis de la zona.

Cavall Bernat
És un monolit de roca granítica, moldejat per l'erosió dels elements naturals durant els segles, que presideix la plaja Gran de Platja d'Aro i s'ha convertit en un veritable símbol del municipi. En realitat el seu nom original és el de Carall, que significa penis o fal·lus. Amb el temps, però, el mot s'ha anat transformant.
Telèfons d'interès
Ajuntament
Oficina de turisme
Policia local
Biblioteca
972 81 72 84
972 81 71 79
972 82 57 77
972 82 54 91
Enllaços destacats
-WEB oficial del municipi
Hi trobareu tot allò que us interessi saber de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró: història, excursions, agenda, oci, cultura. Està ben plantejada estructuralment i és fàcil de navegar-hi
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrum / El Directori / Cercadors