IIEl portal del Baix Empordà
Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrum / El Directori / Cercadors
Els pobles
Calella de Palafrugell
Camp de Palafrugell, vist des del camí de Castell
Carrer de Pals
 
Una comarca per descobrir

La geografia humana, l'arquitectura del paisatge i l'harmonia dels pobles, suposa un altre dels valors més destacats del Baix Empordà. Els nuclis urbans, més enllà de ser simples conurbacions de població, mantenen inalterada la seva integració al medi i l'escala humana, en el sentit més ampli de la paraula, és la dominant, sense caure en les aglomeracions de les grans capitals. Tot plegat conforma una comarca sense excessos i amb una qualitat de vida envejable.

La comarca està integrada per 36 municipis, que apleguen prop de 50 pobles o nuclis de població. La capital administrativa és la Bisbal d'Empordà, ciutat que manté encara el prestigi que va heretar del seu passat senyorial. L'exercici real de la capitalitat, però, està compartit amb d'altres poblacions que amb el pas del temps han anat consolidant una dinàmica social i econòmica més notable, en part, gràcies a la potent indústria turística —Palamós, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols—, que ha estat el veritable motor de la franja litoral de la comarca. Això ha conformat una comarca atípica i polièdrica, sense un centre neuràlgic ben definit.

Recorregut virtual
En aquest apartat de l'Empordanet us proposem un recorregut virtual pels nostres municipis. Cada poble té el seu particular espai a l'Empordanet.com, on es fa una ressenya del més destacat de cadascun d'ells, independentment que els nuclis disposin del seu propi espai a Internet. En cas que sigui així, us facilitem l'enllaç perquè pogueu conèixer més aspectes del poble que us interessi.
Aquests espais estaran en permanent construcció, a fi que la informació que hi podeu trobar sigui cada cop més àmplia. Per aconseguir-ho, estem oberts també a les vostres aportacions i suggeriments, a fi que entre tots construim la nostra comarca virtual.

Que tingueu una agradable visita i quedeu impregnats de l'encant dels nostre pobles!Mapes
Municipis
Albons
Begur
Bellcaire d'Empordà
La Bisbal d'Empordà
Calonge
Castell-Platja-d'Aro
Colomers
Corçà

Cruïlles, Monells i Sant
Sadurní de l'Heura

Foixà
Fontanilles
Forallac
Garrigoles
Gualta
Jafre
Mont-ras
Palafrugell
Palamós
Palau-Sator
Pals
Parlavà
La Pera
Regencós
Rupià
Sant Feliu de Guíxols
Santa Cristina d'Aro
Serra de Daró
La Tallada d'Empordà
Torrent
Torroella de Montgrí
Ultramort
Ullà
Ullastret
Vall-llobrega
Verges

Principal / Els Pobles / La Gastronomia / L'Àlbum / Galeria / Serveis / El Far / Classificats / Fòrum / El Directori / Cercadors